Ezért érdemes a biztonsági fólia telepítése az üvegfelületekre
üzlet, vállalkozás

Mire jó a biztonsági fólia, milyen típusai vannak?

Amikor eldöntjük, hogy szeretnénk az üvegfelületet biztonságosabbá tenni, legyen szó az otthonunk védelméről vagy az irodánk, üzletünk biztonságáról, akkor a legjobb lehetőségünk egy biztonsági fólia telepítése az üvegfelületre. Ez tulajdonképpen egy felragasztott fóliát jelent, amely a funkciójának megfelelően védelmet biztosít.

Általánosságban elmondható, hogy az ilyen fóliák fényvisszaverő képességgel is rendelkezhetnek, ez által pedig passzívan hűtik az épület belső tereit.

Különbséget kell tenni a különböző biztonsági fóliák között, amelyek a következők:

  • Általános biztonsági fólia
  • Betörésvédelmi fólia
  • Kombinált üvegfólia

Általános biztonsági fólia

A biztonsági fólia elsődleges feladata személyek védelme a munkahelyen. Szinte bármilyen üvegfelületen alkalmazható, elsődleges feladata, hogy az üvegtábla vagy felület apró szilánkokra való széttörését akadályozza meg. Ezzel pedig védi a személyzetet a nagyobb sérülésektől.

Előnye, hogy könnyen tisztítható, bárhol alkalmazható, megakadályozza a szilánkos széttörést és megfelel a munkavédelmi előirásoknak is.

Alkalmazható az összes olyan felületen, amely üvegből készült, mint például ajtók, ablakok és kapuk.

Betörésvédelmi fólia

A betörésvédelmi fólia elsődleges feladata, hogy az ablakon át történő betörést lehetetlenítse el. Gyakorlati szempontból egy ilyen fóliával ellátott üvegen keresztül csak nehézkesen, komoly zajjal lehet átjutni.

A fólia legfontosabb előnyei: karcálló bevonat, hővédelem, UV- szűrés, könnyű tisztítás, 10 év gyártói garancia.

A leggyakoribb felhasználási területe az olyan üzlethelységek, ahol a beltérben komolyabb értékű vagyontárgyak vannak, főképp ha azok az épületen kívülről láthatóak. Ilyen például egy elektronikai szaküzlet és bármilyen ékszerbolt.

Kombinált üvegfólia

A kombinált üvegfólia lényege, hogy ötvözi a betörés elleni védelmet és a fényvisszaverési képességet.

Akkor érdemes ezt a fóliát választanunk, amikor mind a két tulajdonságra szükségünk van, mert akkor ez a megoldás jóval költséghatékonyabb és egyszerűbb.

Az ilyen típusú kombinált fóliák legfontosabb előnyei ,hogy 99%-os UV-védelmet biztosítanak, egyben betörésvédelmi fóliák, könnyű tisztítani őket és közel 80%-ban visszaverik a  napsugarak által kibocsátott hőt.

Fóliák további tulajdonságai

A hővédő fóliák az ablak külső felületére, míg a biztonsági és betörésvédelmi változataik az üveg belső felületére kerülnek.

Manapság már számos fajta fólia elérhető, a kívánt eredmény eléréséért mindig forduljunk szakemberhez.

Az egyes fóliák takarításánál mindig érdemes figyelni, hogy ne használjunk olyan anyagot, amely megkarcolhatja a felületet, mint a dörzsölő szivacsok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük