Szórt purhab szigetelés – válassza Ön is a poliuretánt!
üzlet, vállalkozás

Szórt purhab szigetelés – válassza Ön is a poliuretánt!

A szakma a szórt purhab szigetelés kétféle típusát külünbözteti meg. Ezek a zárt- és nyitott cellás purhabok. A nyitott cellás purhab folyékony állapotban kerül kiszórásra és térfogatának akár százszorosára is növekedhet. Mindez a felhordást követően percekben azonnal végbemegy, a hab kitölt minden repedést és hézagot. Az anyag cellái levegővel töltődnek fel és a végtermék szivacsszerű lesz, mely remek hőszigetelő, valamint viz- és zajszigetelő is. Továbbá tökéletes légzárást biztosít! A nyitott cellás szórt purhab szigetelés zártcellás párja a páradiffúziót is átengedi. A habosodás folyamán kialakuló zárt celláknak köszönhetően e purhab hőszigetelése a gyakorlati tapasztalatok alapján is jobb minden más szigetelőanyagnál.

A purhab hőszigetelés egy adott felületre felszórva megteremti egy-egy épület hőhídmentes szigetelését! A habréteg vastagsga 2-4 centimétertől már megfelelő. A szakemberek a szigetelőanyagot ún. airless rendszerű speciális szórógéppel terítik a szigetelendő felületekre. Felszórás előtt a régi szigetelés teljes eltávlolítása nem szükséges. A felületnek víz- és zsírmentesnek kell lennie.

A poliuretán hab hővezetési tényezője 0,02 W/mK, míg a fagyapoté 0,08. A nagyobb sűrűségű anyagok nagyobb hővezetési tényezővel is bírnak. A purhab nem tömörödik önsúlya alatt, vagy terhelés miatt, így a hővezetési képessége az idő múlásával nem romlik!

További részletekért érdeklődjön a Purhab Center Kft.-nél és látogassa meg weboldalukat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük